AntioksidansiO antioksidansima se može dosta pročitati na raznim forumima, ali nije sigurno da ćemo tako dobiti u potpunosti jasne informacije o tome, zašto je važno osigurati organizmu odgovarajuće količine kvalitetnih antioksidantnih spojeva.


Tijekom normalnog odvijanja metaboličkih procesa u organizmu, svakog minuta se stvaraju tzv. slobodni radikali. Oni su vrlo reaktivne čestice, koje sadrže neparan broj elektrona, sposobni su stupiti u reakciju sa staničnim gradivnim materijama, staničnom membranom ili čak i sa samom DNA, oštečujući ih, dok istovremeno treba napomenuti da slobodni radikali sudjeluju i u procesima prijenosa informacija unutar stanica. Nagomilavanje slobodnih radikala može biti opasno, i na to u velikoj mjeri može utjecati i naš stil života: stalna jurnjava, zagađeni zrak i smog, kao i pušenje (kod mnogih čak i zajedno), praćeno sa nepravilnom i antioksidansima siromašnom ishranom. Tko bi vjerovao, da se čak i tijekom sportskih aktivnosti ili obavljanja tezeg fizičkog rada također povećava stvaranje slobodnih radikala, i to srazmjerno intenzitetu.
Razmislimo samo, koliko puta se nađemo u takvim situacijama svakodnevno, kad se pojačava stvaranje slobodnih radikala.


Ukoliko dođe do poremećaja ravnoteže između antioksidanasa i molekula slobodnih radikala, i ukoliko to stanje potraje duže vrijeme, nastaje tzv. oksidativni stres, koji prema istraživanjima sudjeluje u procesima „starenja” i razvoja određenih kronicnih oboljenja (npr: maligne bolesti, kardiovaskularna oboljenja). Iako slobodne radikale određeni stanični enzimi i vitamini, kao i neki drugi specifični mehanizmi mogu neutralizirati, u slučaju prevelikog broja slobodnih radikala ova obrana može biti nedovoljna.


Sa našim životnim stilom i načinom prehrane možemo doprinjeti povećanju broja antioksidanata koji mogu pomoći u obrani stanica.
Moramo imati u vidu da u današnje vreme nije sigurno da određene namirnice zaista sadrže potrebne vrijedne hranljive materije u onoj mjeri u kojoj mi to zamišljamo. U takvim situacijama se svakako isplati primjena pouzdanih dodataka ishrani vrhunskog kvaliteta sa antioksidantskim sadržajem, koje nude veoma efikasnu alternativu za jačanje naše antioksidativne zaštite.Za detalje o pojedinom proizvodu kliknite na proizvod! 

Vladar svih voćaka...

ZenThonic je sok izuzetnog sastava i ukusa koji sadrži koncentrat biljke mangostin, azijsku kraljicu voća! CaliVita ZenThonic juice je posebna formula koja sadrži koncentrat mangostina sa koncentratima brusnice, crnog grožđa, jagode, maline, trešnje, jabuke, kruške i borovnice....  Koenzim Q10 - energija srcaJedan od najjačih antioksidanasa čija proizvodnja u ljudskom organizmu opada nakon 35. godine života, te se stoga preporučuje njegova suplementacija. Neophodan za rad svih vitalnih organa, naročito srca, kojima osigurava potrebnu energiju. Dodatno sadrži antioksidanse bea karoten, vitamin E i selen za potpunije djelovanje.


Formula za koncentraciju i energijuHranjive tvari neophodne za suvremenog čovjeka kome je dan prekratak i ispunjen brojnim obvezama. Ova formula sadrži antioksidanse, te za mozak brzo iskoristivu hranu kolin i lecitin. Ekstrakt amazonske biljke Guarane dodatno povećava budnost i koncentraciju te radnu učinkovitost. Idealan je partner svima jer postiže osvježavajući učinak na cijeli organizam.

Zaštita jetre i regeneracija organizmaSadrži ekstrakt biljke Sylibum marianum, kompleks aminokiselina, kolin i lecitin koji zajedno doprinose čišćenju i boljoj funkciji jetre. Jetra je organ koji je posebno izložen štetnim tvarima iz okoliša (teški metali, razne kemikalije, pesticidi, aditivi, konzervansi...) i prekomjernom unosu lijekova i alkohola, te se zbog toga ovaj proizvod preporučuje uzimati periodično, kao potporu u procesima čišćenja i regeneracije.

Zaštitnik očijuKarotenoid - antioksidans za zaštitu od slobodnih radikala sa specifičnim zaštitnim djelovanjem na oči od UV i ostalih zračenja (računala, TV). Idealan proizvod u ljetnim mjesecima ili na skijanju kada su oči dodatno izložene večoj količini zračenja. Preporučuje se i u prevenciji stvaranja sive mrene.
Mega životna zaštita - ginko biloba i antioksidansiIzuzetna formula ginko bilobe u kombinaciji s još 15 najvažnijih antioksidansa (vitamini, minerali, biljke i aminokiseline). Ovaj nezaobilazni proizvod predstavlja životnu mega zaštitu i idealnog saveznika protiv starenja.

Juka - čistač organizmaVrsta palme bogata saponinima koji potiču rad crijeva i limfe. Zbog izuzetne sposobnosti čišćenja toksina prisutnih u organizmu (detoksifikacija), blagotvorno djeluju kod problema zglobova (giht), probavnog sustava i kroničnog umora. Preporučuje se periodično uzimanje u svrhu čišćenja organizma.

Zaštita od toksina iz zagađenog zraka i cigaretnog dimaJedinstvena formula koja uključuje prirodne antioksidanse, elaginsku kiselinu i biljke za učinkovitu zaštitu organizma od utjecaja slobodnih radikala iz okoline (ispušni plinovi, cigarete).

Preporučuje se i osobama s problemima dišnog sustava i sinusa, te svim aktivnim i pasivnim pušačima. Svakodnevni proizvod za urbanog čovjeka.Super Soya Lecithin 100 i 250 caps

Hrana za mozak Lecitin je prirodna tvar i najbolji izvor kolina, bitne komponente koja hrani mozak i pospješuje pamčenje. Lecitin se preporučuje osobama koje imaju bolne zglobove, teško se kreću ili su osjetljive na vremenske promjene (meteoropati), te onima s otežanom probavom masnoća. Pridonosi čvrstoći i kvaliteti kose.

Trostruko jači Soja lecitin sadrži trostruko više fosfatidil-kolina u jednoj kapsuli.

Koenzim Q10 ima jedinstvenu moć prožimanja cijelog organizma, svake stanice. Brojna otkrića potvrđuju važnost njegove svakodnevne preventivne uporabe kao i kliničke primjene. Uz već poznato kardio-protektivno djelovanje, dokazano je da koenzim Q10 može usporiti degenerativne procese. Prednost Sublingual CoQ10 je u tome što se stavlja pod jezik čime se omogućava njegova apsorpcija direktno u krvotok putem žlijezda slinovnica. Djelovanje mu je tako puno brže i snažnije.
Xantho PLUS je suvremen i kompleksan preparat sa posebno biranim sastojcima od biljaka koje sadrže aktivne tvari sa posebnim antioksidantnim svojstvima, kako bi proizvod što efikasnije doprinosio zaštiti naših stanica od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Spriječava pojavu i djeluju terapijski kod glavnih bolesti suvremenog svijeta: bolesti srca i krvnih žila, tumora, bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija, dijabetesa, artritisa i dr. Proizvod sadrži ekstrakte mangostina, zelenog čaja, nara, grejpa i borovnice.

Nema komentara:

Objavi komentar