utorak, 4. rujna 2012.

Probiotici


Probiotici - prirodni antibiotici 21. stoljeća
Probiotici će u medicini 21. stoljeća biti ono što su antibiotici bili u medicini 20. stoljeća (dr. Michael L. McCann)

U crijevima živi otprilike 400 - 500 vrsta bakterija, a smatra se da postotak korisnih crijevnih bakterija nasparam štetnih treba iznositi oko 85%.

Alarmirajući je podatak da broj korisnih bakterija u debelom crijevu modernog čovjeka često ne prelazi 12%.

Termin probiotik doslovno znači "za život" (pro biota), a označava žive mikroorganizme koji pozitivno utječu na domaćina tako što poboljšavaju ravnotežu crijevne mikroflore te putem djelovanja u probavnom traktu pomažu u održavanju zdravlja imunološkog sustava.


Probiotici imaju višestruku zadaću - sprečavaju razmnožavanje drugih štetnih mikroorganizama, pomažu razgradnju te upijanje mikro i makro hranjivih tvari (posebno mineralnih soli), potiču kretnje crijeva, sudjeluju u metabolizmu lijekova, a mogu sintetizirati i neke vitamine (K, B, folna kiselina), te utječu na oba imuniteta - specifični putem poticanja proizvodnje protutijela, te na onaj nespecifični, putem povećanja djelovanja bijelih krvnih zrnaca.


Acidofilne bakterije sintetiziraju antibiotik kolicin, u čijoj se neposrednoj i daljnjoj mikrookolini razvijaju uvjeti koji su izrazito nepovoljni za obitavanje raznih uzročnika bolesti, poput mikrokoka, klostridija, nekih koli bakterija i gljivica.

Probiotici omogućavaju:

  • bolji rast i razvoj djece, 
  • korisne su kod upalnih bolesti crijeva, 
  • umanjuju znakove alergije i preosjetljivosti na hranu, kemijske tvari i čimbenike iz okoliša, 
  • pomažu sprečavanju osteoporoze, 
  • pomažu u čišćenju jetre, 
  • reguliraju pokretljivost crijeva, 
  • pomažu u uklanjanju teških metala i ostalih štetnih tvari koje dospijevaju u hranu, 
  • sprečavaju nastajanje neugodnog zadaha iz usta, koji je čest pratilac dispesija uslijed poremećaja crijevne flore, 
  • te pomažu kod rješavanja akni i drugih kožnih poremećaja. 

Njihovo korištenje posebno se preporučuje nakon liječenja antibioticima te u slučajevima povećanog stresa, napetosti i alergija.


                   189,33 kn             145,33 kn               168,00 kn
                   142,00 kn             109,00 kn               126,00 kn
               Cijena s popustom Cijena s popustom Cijena s popustom


Acidophilus i AC - Zymes

Proizvodi AC - Zymes te Acydophilus/Psyllium sadrže 2 milijarde aktivnih crijevnih bakterija Laktobacilius acidophilius. To su najpoznatiji probiotički sojevi bakterija koji se u ova dva proizvoda nalaze u liofiliziranom obliku zaštićeni kapsulom te se brzo aktiviraju u crijevima.


Probio Balance

Proizvod Probio Balance je u obliku ukusne tablete za žvakanje te sadržava 4 milijarde aktivnih probiotičkih bakterija iz 3 soja.

Pored soja Lactobacilius acidophilius sadrži i sojeve Bifidobacterium koji omogućavaju brzu i uspješnu rekolonizaciju crijeva, a povezuju se sa smanjenim rizikom od razvoja raka crijeva, jer sudjeluju u razgradnji karcinogena, te Laktobacillius rhamnosus (LGG) koji štiti urogenitalni trakt tako da luči biološke površinski aktivne tvari te tako sprečava prianjanje patogenih mikroorganizama za vaginalnu i urinarnu sluznicu.

Ono po čemu je postala poznata je njezina sposobnost da utječe na imunitet i zdravlje organa koji su daleko izvan probavnog trakta.


Informacije, učlanjenje i narudžbe na: