ponedjeljak, 17. rujna 2012.

Vein Protex


Naše se vene cijeli život bore protiv sile teže time što tjeraju krv od kapilra prema srcu. U njihovim stjenkama nalaze se mali zalisci (ventili), koji kad se zatvore sprječavaju vraćanje krvi i njeno nakupljanje u udovima. Tu funkciju održava srce, koje djeluje kao pumpa tako da se zalisci vena otvaraju i zatvaraju sa svakim otkucajem srca.

Ukoliko se iz bilo kojeg razloga ta funkcija naruši, može doći do nakupljanja krvi u udovima, što uzrokuje natečenost nogu, osjećaj vrućine i neugodno oticanje. Tu se ne radi samo o estetskom problemu; dugotrajni, ne liječeni simptomi mogu dovesti do ozbiljnih oboljenja vena. Ove poteškoće često se javljaju kod osoba koje dugo stoje na poslu, ali isto tako i kod onih koje puno sjede. Uzrok potonjeg leži u savijenim koljenima zbog čega se narušava protok kroz vene, dok su istovremeno izložene pritisku na sjedeću površinu. Znači, rad koji uključuje dugotrajno stajanje ili sjedenje, a to su većina današnjih zanimanja, podrazumijeva posebno opasan način života za vene. Na zdravlje vena nepovoljno mogu utjecati i brojni drugi čimbenici, kao npr. pretilost (krv se pumpa uz veći otpor), sjedilački način života (normalan protok krvi pomažu okolni mišići), godine i hormonalni čimbenici. Možemo i sami puno toga učiniti za zdravlje naših vena aktivnim načinom života, nošenjem zdrave obuće, naizmjeničnim toplo-hladnim tuševima i podizanjem nogu vremena na vrijeme. Tu je i naša krema Vein Care koja se pokazala vrlo djelotvornom. No, od sada, CaliVita nam omogućuje da svoje vene zaštitimo i nahranimo i iznutra! Upravo tome služe pažljivo odabrani sastojci CaliVita Vein ProteX-a.

Osnovni sastojak formule je OPC, snažan antioksidans, ekstrahiran iz sjemenki grožđa, pod stručnim imenom – kompleks oligomernih proantocijanidina (OPC). OPC se spremno vežu na područja s velikim sadržajem glikozaminoglikana, kao što su npr. stjenke kapilara. Upravo su zato OPC korisni u smanjenju permeabilnosti krvnih žila, ali i kao potpora čvrstoći kapilara, a osim toga radi se o snažnim antoksidansima.

Vein ProteX sadrži i 250 mg vitamina C koji također pomaže očuvati fleksibilnost stjenki krvnih žila i neophodan je za sintezu kolagena koji učvršćuje stjenke vena. U formuli se nalazi i MSM, sastojak prije svega poznat po svom blagotvornom učinku na zglobove, no isto tako može pozitivno djelovati i na krvne žile, te za kapilare i vene vrlo važne bioflavonoide hesperdin. Hesperdin je u vodi topljivi antioksidans, prisutan uz vitamin C u voću, koji povećava aktivnost vitamina C u tijelu. Bioflavonoidi čuvaju stjenke kapilara, djeluju kao međustanično vezivo i na taj način jačaju kolagen. Osim toga mogu pomoći u smanjenju otečenosti nogu koja nastaje zbog zadržavanja tekućine. Hesperdin je, poput svih bioflavonoida, najučinkovitiji u kombinaciji s vitaminom C i drugim bioflavonoidima. Jako je važno što Vein ProteX sadrži i ekstrakte dviju dragocjenih biljaka, đumbira i kurkume koje se odlikuju svojstvima da sprječavaju abnormalno sljepljivanje (agregaciju) trombocita što u konačnici rezultira inhibicijom stvaranja ugrušaka.

Zdravlje kapilara te dobar krvni optok odražavaju se i na zdravlje mozga i živčanog sustava te se mnogi neurološki poremećaji,
uključujući i poremećaje pažnje i koncentracije, mogu umanjiti
korištenjem proantocijanidina i bioflavonoida. Ekstrakti đumbira i
kurkume potiču cirkulaciju i sprečavaju stvaranje ugrušaka. OPC u kombinaciji sa hesperidin-kompleksom i vitaminom C iskazuje protuhistaminsko djelovanje što znači olakšanje kod različitih vrsta alergija i astme. To se postiže učinkovitim zaustavljanjem  oslobađanja i djelovanja histamina te je primjena ovih tvari značajna i jednako uspješna kako prije pojave alergije, tako i kod već prisutnih alergija kada nije bilo vremena za pripremu.

Neka istraživanja ukazuju da OPC potiče odgovor tijela na maligne
stanice putem povećanja proizvodnje stanica prirodnih ubojica za 40-50%.

Studija objavljena u časopisu Prostaglandins Medicine (1984), naglašava da je đumbir puno djelotvorniji u tom smislu od češnjaka. Kurkumin osim toga ima antioksidativna i antiupalna svojstva što je važno u sprječavanju upalnih procesa na krvnim žilama. (Arzneim Frost. (36:715-7 1986). Ðumbir je poznat po tome da potiče kolanje krvi što je važno kod osoba koje puno sjede te puno krvi zaostaje u tim džepovima i dobro ih je pokrenuti.

Općenito se dobrobit ovih biljaka može očitovati kod bolesti vena, kardiovaskularnih bolesti, artritisa te povišenog kolesterola.

Mislite na zdravlje svojih vena i pomognite ih uzimanjem Vein ProteX-a!


Aktivni sastojci jedne tablete:
  • Vitamin C 250 mg
  • MSM (Methyl Sulfonyl Methane) 150 mg
  • Kompleks oligomernih proantocijanidina (OPC) 100 mg
  • Ekstrakt đumbira 66.6 mg
  • Kurkuma 50 mg
  • Hesperdinski kompleks 15 mg
Doziranje:

1-2 tablete dnevno prije obroka ili prema preporuci liječnika.
Pakiranje:

60 tableta

Preporučujemo proizvod za:

  • HEMEROIDI
  • ALERGIJE
  • VID
  • KOŽA
  • DIJABETES
  • STARENJE
  • MASNOĆA
  • LOŠA CIRKULACIJA
  • VENE OTEČENE-OBOLJELE NOGE
  • BOLOVI - glavobolja

289,12 kn


Cijena s popustom
206,00 kn




Informacije, učlanjenje i narudžbe na: 

Nema komentara:

Objavi komentar