srijeda, 12. rujna 2012.

Spirulina MAX


Modrozelena alga
Alga Spirulina predstavlja idealnu nadopunu prehrani zbog savršenog sastava i lake probavljivosti. Sadrži vitamine i minerale, obilje antioksidanasa (S.O.D), klorofil i sve esencijalne aminokiseline. Idealna nadopuna prehrani čovjeka 21. stoljeća.


Alge sadrže znatno više vitamina i minerala od većine tradicionalnih namirnica, pa se zato, posebno u novije vrijeme, sve češće koriste kao prirodni dodaci prehrani, odnosno kao sredstva za jačanje organizma.
Od mnogobrojnih vrsta algi posebno se izdvaja spirulina - modrozelena spiralna alga. Spirulina ima gotovo savršen sastav. Sadrži punovrijedne, lako probavljive bjelančevine i esencijalne aminokiseline. Također sadrži sve vitamine B-kompleksa, uključujući i B12 te vitamine C, E i A. Sve vrste algi sadrže velike količine raznovrsnih minerala i oligoelemenata, po čemu su jedinstvene u živom svijetu na Zemlji. To je i razlog što se iz njih industrijski dobivaju, između ostalog i jod, brom i mangan. Sadrži još i linolnu kiselinu, RNA, odnosno DNA. Posebno je bogata jodom i kalijem, zbog čega se preporučuje osobama na dužoj terapiji diureticima. Sadrži i velike količine klorofila koji je neophodan u regenerativnim procesima, a pokazuje i antibakterijsko, kao i deodorantsko djelovanje.

Prema dosadašnjim spoznajama, alge jačaju imunitet, odnosno otpornost organizma na bolesti, pomažu probavne procese i sudjeluju u odstranjivanju štetnih i toksičnih tvari iz tijela. Povoljno djeluju u obrani od degenerativnih bolesti. Pokazuju i blagotvorno zaštitno djelovanje u obrani od zloćudnih tumora (jačanjem procesa imunološkog nadzora), a u svojstvu antioksidansa pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala. U novije vrijeme mnogi se istraživači liječnici i biokemičari okreću istraživanju algi. Rezultati proučavanja pokazuju izuzetno povoljno djelovanje algi u obrani od virusnih infekcija. 

Dokazano je da povoljno djeluju na virus herpesa i A-influence. U Japanu se na temelju istraživanja smatra da alge u izvjesnoj mjeri djeluju kao zaštita od radioaktivnog (nuklearnog i rendgenskog) zračenja porijeklom iz životne sredine. Nedvojbeno je dokazano da alge jačaju imunitet, odnosno da vežu i neutraliziraju slobodne radikale. Zbog toga se sve češće koriste u dopunskom liječenju različitih malignih bolesti.

PAŽNJA!
Bolesnici koji bi zbog hiperfunkcije štitnjače trebali unositi smanjene količine joda putem hrane, preparate algi smiju uzimati samo u ograničenim dozama, svakako ne više od 1 tablete dnevno. Uz preporuku liječnika, doze se mogu povećati.
Tablete se uzimaju na prazan želudac, s dosta tekućine.

Doziranje:

2-4 tablete dnevno, ili prema preporuci liječnika


Pakiranje: 60 tableta

Sastojci
spirulina 500mg

Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.
 CaliVita© International

94,67 kn
71,00 kn

Informacije, učlanjenje i narudžbe na: 

Nema komentara:

Objavi komentar