utorak, 4. rujna 2012.

Green Care - prijatelj želuca



Prikaz kutije Green Care - detoksikanta i prijatelja crijeva


Narodna medicina od davnina primjenjuje lucernu (djetelinu) zbog ljekovitih svojstava, iako je ona u našoj sredini uglavnom poznata samo kao izvor stočne hrane. Poznata je po pozitivnim učincima kod problema gastritisa, čireva i povišene želučane kiseline.

Biolog Frank Bouer lucernu je nazvao velikim iscjeliteljem jer, prema njegovim znanstveno-istraživačkim rezultatima, ta biljka sadrži nutritivno bogatstvo, u kojem je i osam životno važnih enzima.

Dijelovi lucerne koji rastu iznad zemlje bogati su beta-karotenom, vitaminima B, C, E i K, kao i mineralnim tvarima: kalijem, kalcijem, fosforom i željezom.

 


Zbog visokog sadržaja klorofila, lucerna ima i određena detoksikacijska svojstva.

Može se primijeniti kod akutnih i kroničnih smetnji probavnih organa, a posebno povoljno djeluje kod problema sa želučanim čirom, jer sadrži vitamin U. Taj se vitamin danas često koristi u liječenju peptičkog čira, koji se javlja na sluznici jednjaka, želuca i crijeva zbog smanjenja otpornosti sluznice na nagrizajuće djelovanje želučanog soka.

Alkalno djelovanje lucerne ima povoljan učinak, jer neutralizira povišenu razinu želučane kiseline, a sadrži i tvari djelotvorne protiv gljivica.

Pored toga, lucerna je izvrstan laksativ, prirodni diuretik i djeluje kod povišene tjelesne temperature.

Ekstrakt lucerne izrazito povoljno djeluje na starije osobe, zato što jača imunitet i usporava kataboličke procese koji su glavno obilježje procesa starenja, te povoljno djeluje i na reumatske bolove.

Lucerna je prirodni izvor vitamina K koji sudjeluje u procesima koagulacije (grušanja) krvi.

Stoga lucerna preventivno djeluje kod raznih krvarenja, posebice kod obilnih menstrualnih krvarenja i čestih krvarenja iz nosa.

U slučaju dugotrajnog uzimanja lucerne, preporučuje se nakon 2-3 mjeseca uzimanja napraviti jednomjesečnu stanku.

144,00 kn
108,00 kn
Cijena s popustom


Informacije, učlanjenje i narudžbe na: 

Nema komentara:

Objavi komentar