četvrtak, 6. rujna 2012.

Power Mins



Prikaz Power Mins - kompleksa minerala


Mineralne tvari su nosioci životnih funkcija organizma i bez njih nema enzimske aktivnosti te neophodnih biokemijskih procesa. Danas mnogi znanstvenici smatraju da su upravo minerali najvažniji, jer se u živom organizmu ne mogu nikako stvoriti, a upravo se najveći broj nedostataka u prehrani odnosi na minerale i elemente u tragovima.

Power Mins je proizvod koji sadrži 11 minerala u obliku kelata, čime se osigurava maksimalna apsorpcija. Naš organizam ne može sam sintetizirati minerale i oligoelemente. Stoga ove tvari od životne važnosti moramo suplementirati putem hrane. Ako u prehrani nema dovoljno mineralnih tvari mogu nastati vrlo ozbiljni poremećaji u funkcioniranju organizma.

Također je poznato da bez minerala i oligoelemenata niti vitamini ne mogu izvršiti svoju funkciju, jer se mnoge složene kemijske reakcije ne mogu odigrati bez njihova istovremenog djelovanja.

Dakle, dovoljno je da nedostaje samo jedan od elemenata u tragovima ili oligoelemenata, pa da nastane poremećaj jedne ili više različitih funkcija koje obavljaju vitamini i enzimi u organizmu.

Kalcij i fosfor zajedno su odgovorni za zdrave kosti i zube. Zajedničko djelovanje kalcija i magnezijapotrebno je za nesmetano funkcioniranje srčanog mišića i krvotoka, te za pravilnu ugradnju kalcija kod prevencije osteoporoze. Kalcij sudjeluje i u procesu apsorpcija željeza, pomaže funkcioniranje živčanog sustava kao jedan od elektrolita odgovornih za provođenje nadražaja u živcima.



Magnezij je vitalno važan za učinkovito funkcioniranje živaca i mišića te zauzima značajno mjesto u procesu dobivanja energije razgradnjom šečera.

Bez kroma nema učinkovitog metabolizma ugljikohidrata.

Željezo i kobalt nužni su za stvaranje crvenih krvnih zrnaca (eritrocita).

Bakar je nužan jer se bez njega željezo ne može ugraditi u hemoglobin eritrocita.

Jod je neophodan za normalno funkcioniranje štitne žlijezde.

Prisutnost mangana potrebna je za normalno funkcioniranje probavnih enzima, a sudjeluje i u sintezi štitnjače.

Molibden pomaže metabolizam ugljikohidrata i masti, a uz to je i sastavni dio enzima odgovornog za apsorpciju željeza.

Kalij, zajedno s natrijem, regulira metabolizam vode, ritam i funkcioniranje rada srca, te pomaže eliminaciju nepotrebnih, razgradnih produkata izmjene tvari.

Selen je vrlo važan antioksidans koji sprečava oštećenja stanica, usporava proces starenja tkiva i ima važnu ulogu u sprečavanju nastanka zločudnih tumora.

Cink kontrolira i usmjerava mnoge probavne procese, rad enzimskih sistema i održava stanični integritet. Nužan je i za sintezu bjelančevina te usporava proces hipertrofije prostate.



Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.
 CaliVita© International

121,33 kn

91,00 kn

Cijena s popustom


Informacije, učlanjenje i narudžbe na: 

Nema komentara:

Objavi komentar