četvrtak, 6. rujna 2012.

New Life


Proizvod za trudnice multivitamini i minerali


Multiformula za trudnice i dojilje
Multivitamini i minerali sastavljeni u skladu sa specifičnim potrebama trudnica i dojilja, prirodnog porijekla i visoke biološke učinkovitosti.


Jedan od najvažnijih preduvjeta u prehrani trudnica i dojilja je stalan dotok potrebnih količina vitamina i mineralnih tvari. Optimalne količine vitamina nužne su za zdravlje majke i pravilan razvoj djeteta. Ovo se naročito odnosi na vitamine grupe B, u kojoj istaknutu ulogu ima folna kiselina, nužna za razvoj posteljice i oplođene jajne stanice. Folna kiselina štiti od nastanka nekih urođenih razvojnih anomalija, potrebna je za sintezu nukleinskih kiselina (RNA i DNA), te potiče stvaranje mlijeka.

Vitamin C je vitalno važan za nesmetano funkcioniranje imuniteta i enzimskog sustava, kao i za izgradnju hrskavice, kolagena (vezivnog tkiva) i kostiju. Kalcij sprečava propadanje i kvarenje zuba za vrijeme trudnoće, a tijekom dojenja pospješuje stvaranje mlijeka. 


Kod dojilja su potrebe za mnogim vitaminima i mineralima veće nego kod trudnica, zbog zadovoljenja potreba svog organizma i stvaranja punovrijedne hrane (mlijeka) za dijete. Ukoliko majka dojilja, koja i sama pati od manjka željeza ili drugih esencijalnih nutrijenata, ne može bebi osigurati potrebnu količinu istih putem mlijeka, proizlazi da hranjenje majčinim mlijekom još uvijek nije jamstvo da beba dobiva sve potrebne vitaminsko-mineralne sastojke.

Tu se, prije svega, misli na sadržaj željeza. Studije pokazuju da se negativan utjecaj manjka željeza na inteligenciju djeteta, a koji se javlja u periodu dojenja ispod godine dana, ne može u potpunosti otkloniti kasnijom nadoknadom željeza. 


Potrebe trudnica za željezom dvostruko su veće u odnosu na ostale žene u reproduktivnoj dobi i iznose 2.5-3.0 mg željeza dnevno. Dobro sastavljena, pravilna prehrana sadrži oko 6 mg željeza na svakih 1000 kalorija, od čega se apsorbira samo oko 10% unesene količine. 

To bi značilo da dnevno treba unijeti između 5000 i 7000 kalorija za zadovoljenje potreba za željezom, što predstavlja količinu hrane koju je skoro nemoguće pojesti. Kod planiranja trudnoće korisno je pripremiti organizam suplementiranjem esencijalnih hranjiva barem nekoliko mjeseci prije začeća, jer oni mogu spriječiti nastanak raznih poremećaja tijekom trudnoće.


Doziranje:
1 tableta uz doručak i 1 tableta uz večeru, ili prema preporuci liječnika

Pakiranje: 120 tableta

Sastojci
·         beta karoten 2.5mg
·         vitamin E 7.5mg
·         vitamin B1 0.8mg
·         vitamin B2 1mg
·         pantotenska kiselina 4mg
·         vitamin B6 1mg
·         biotin 60mcg
·         folna kiselina 200mcg
·         kolin 10mg
·         inozitol 10mg
·         PABA (para-amino-benzojeva kiselina) 1mg
·         vitamin B12 1mcg
·         vitamin C 60mg
·         kalcij 325mg
·         magnezij 112.5mg
·         kalij 5mg
·         cink 8mg
·         mangan 1mg
·         željezo 4mg
·         bakar 1mg
·         jod 75mcg
·         krom 25mcg
·         nikotinamid 9mg




Svi proizvodi su dodatno ispitani i imaju odobrenje Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.
 CaliVita© International


130,67 kn

98,00 kn

Cijena s popustom



Informacije, učlanjenje i narudžbe na: 

Nema komentara:

Objavi komentar