srijeda, 12. rujna 2012.

Garlic Caps



Češnjak s peršinom - bez mirisa!!!

Ekstrakt ulja bijelog luka s peršinom izvor je nepresušnog bogatstva aktivnih tvari koje djeluju na cjelokupni organizam. Poznato je djelovanje u prevenciji bolesti krvnih žila, te u borbi protiv raznih infekcija. Peršin nadopunjuje djelovanje češnjaka svojim blagim diuretičkim i opuštajućim svojstvima. Ove kapsule češnjaka možete bez straha koristiti u svakoj prilici jer ne ostavljaju neugodan miris.

Češnjak je tisućama godina poznat kao ljekovita biljka širokog spektra djelovanja. Sadrži više od dvije stotine biološki aktivnih tvari, uključujući vitamine, minerale, aminokiseline i enzime. Jedan od najznačajnijih aktivnih sastojaka češnjaka je alicin s jakim antibiotskim djelovanjem. Češnjak normalizira ubrzan rad srca, poboljšava rad srčanih krvnih žila i opskrbu srčanog mišića krvlju, što dovodi do poboljšanja srčane funkcije i smanjenja sklonosti trombozi. Prema rezultatima nekih istraživanja, on je jedno od najboljih sredstava u prevenciji i sanaciji začepljenja krvnih žila. Snižava razinu štetnog kolesterola (LDL) u plazmi, odnosno istovremeno povećava koncentraciju zaštitnog kolesterola (HDL). Također djeluje kao vazodilatator i antihipertenziv (zbog djelovanja metil-alil-trisulfida). Vazodilatatorni učinak (širenje krvnih žila) češnjaka dolazi do izražaja najviše na perifernim krvnim žilama, odnosno na suženim krvnim žilama glave, oka i nogu. Upravo zato može biti koristan pri tretiranju nekih vrsta glavobolja.

Češnjak može biti koristan u liječenju nekih drugih želučanih tegoba, npr. kod proljeva ili crijevnog katara. On, nadalje, pospješuje epitelizaciju i zarastanje rana. Pomaže i kod raznih plućnih oboljenja, a njegov se antibiotski učinak, primjerice, manifestira kod osoba koje boluju od gripe ili bronhitisa. Danas je poznato da češnjak djeluje i antimikrobno, uništavajući neke bakterije, kao što su: Staphylococcus, Escherichia coli, Proteus i Pseudomonas.
Ne treba zaboraviti ni njegov antiparazitski učinak, kao ni to da je učinkovit protiv herpes virusa i kvasnih gljivica (Candida albicans). 

U narodu se koristi za izbacivanje dječjih glista (Enterobius vermicularis). Najnovija istraživanja nedvojbeno ukazuju na to da češnjak pokazuje i antikancerogena svojstva. Stručni časopis "Journal of the National Cancer Institute" objavio je studiju koja govori o tome da ljudi koji redovito uzimaju veće količine češnjaka znatno manje obolijevaju od raka želuca nego osobe koje ga ne koriste. Jedan drugi časopis "Carcinogenesis" objavio je podatke o tome da su se ulja iz češnjaka pokazala učinkovitima protiv raka kože. Objavljeni su i podaci o tome da redovito uzimanje češnjaka smanjuje rizik od pojave raka debelog crijeva. 

Peršin je poznat prvenstveno kao jak diuretik, pa se u narodnoj medicini koristi kao čaj za stimuliranje rada bubrega i prevenciju upale mokraćnog mjehura. Koristi se i kao sredstvo za opuštanje.

93,33 kn
70,00 kn



Informacije, učlanjenje i narudžbe na: 

Nema komentara:

Objavi komentar